onsdag 23 februari 2011

Det drar ihop sig.

Nu börjar jag få ordning på alla prylar och allt lösöre jag ska ha med mig. Mycket grejer blir det. Otroligt egetligen hur mycket saker man äger. Men det blir ju så, det kommer stundom vara kallt så filtar och fällar behövs. Jag kommer redan som det är ha ganska begränsade möjligheter till hantverkande, iaf hantverk av mer krävande natur, så jag tänker baske mig inte begränsa mig ännu mer genom att inte ta med de verktyg och meterial som jag har. och så är det ju alla matlagningssaker och dyrligt. Det kommer bli otroligt spännande att packa in allt i bilen.

för några dagar sedan gjorde jag klart en kniv som är tänkt att bli min nya vardagsarbetskniv. Hittills har jag mest använt köpeknivar till sånt och det är ju en aningens pinsamt när man faktiskt är utbildad smed... Men nu är den gjord! (bild kommer senare. den blev rätt snygg...)
Och idag har jag börjat skafta en annan kniv. En stor, episk kniv of greater doom. Den blir nog tuff.
Ty det är sagt att utan kniv klarar man sig inte i skogen.

Eftersom jag stundom är en driftig och förutseende man så har jag tagit kontakt med en getfarm i Sunne och hört om dom möjligen tänkte slakta nu i vår och vad dom isåfall gör med skinnen. Slakta skulle dom alldeles nu och skinnen gjorde dom intet med. tada! Så jag har förmodligen fler getbaggeskinn än vad jag kan ta hand om att hämta när jag kommer dit. Dom skulle även slakta killingar i vår, men dom får jag flå själv om jag vill ha skinnen . Men hur svårt kan det vara? Om inte annat så kanske jag är en jävel på att flå killingar till i sommar...  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar