torsdag 3 mars 2011

Frö i jorden.

Tvenne ljusa vårdagar hava följt på varandra. Idag blev första sådden satt i mörkan mull, de voro vid gott humör alla.
Lite så. Nu har kursen börjat och idag har vi gjort det första praktiska, vi har påtat i jord. Pratat jordmån.
Det är verkligen något jag kan bli van med. Det känns som naturligt att planera sitt år, skönt att ha lite framförhållning i det man gör. 

Jag har kommit till rätta i min kåta också. Det är lustigt, men det är knappt så jag berörs av att inte ha vissa bekvämligheter. Den inre bekvämligheten i att bo i skog väger tyngre. Att stå på kvällen och borsta tänderna i mörk tyst granskog, höra vedspisens stilla sprakande, att se fotogenlampans mjuka ljus lysa ut i natten när man är ute och pissar på kvällen, det är lyx!

Helgens stora projekt innefattar en ung tupp och en yxa. Det är dags att ta matfrågan i egna händer på den biten också. Dags att bekänna färg och se om ens prat om att "om jag äter kött ska jag kunna slakta också..." verkligen gäller när det kommer till kritan. Det tror jag.
  
I söndags hämtades ett antal getskinn från en getfarm i närheten. Jag har börjat skrapa ett av dessa. Mycket jobb blir det och mycket get luktar det! Jag har dålig koll på get (också) så jag vet itne riktigt hur en gammal getabock blir när man garvar den, så det är lite svårt att planera vad det blir av slutprodukten.

2 kommentarer:

  1. Jamen där är du ju! Det låter väldigt mysigt, tur du slapp borsta tänderna i 30 grader kyla. Nu lägger jag en länk på min blogg.

    SvaraRadera