torsdag 14 april 2011

Bröd.

Att baka bröd är ju roligt och det ofta väldigt gott när man gör det själv. Vill man dessutom spara in lite på i hushållskassan så är ju brödbak en bra grej.
Vi hade en dag med brödbak i förra veckan. Då gick vi dels igenom lite teori om hur det funkar och lite olika sätt att baka på. Och så bakade vi, så klart. Det blev surdegsbröd, knäckebröd, ett brytbröd och tunnbröd.
tunnbröd


När jag sedan kom hem så var jag så inspirerad så jag fortsatte att baka, det blev ett bröd med gammal havregrynsgröt som vart över från frukosten som grund. I början av den här veckan fick jag gröt över igen och gjorde ett bröd som jag valde att kalla för "smedsbrödet". I detta bröd hade jag gröt, öl och stekflott efter fläskstekning. Det var grejer det! Det blir liksom extra roligt att baka bröd i vedspis och det jäser väldigt bra om man ställer degen bredvid spisen.

smedsbrödet

3 kommentarer:

 1. Det låter lovande, och du har samma typ av recept som jag brukade köra förr i tiden.

  SvaraRadera
 2. ÅÅÅÅH! Ta med dig lite smedsbröd hit vettja! Jag är helt brödgalen för tillfället (en av de få saker och min bebis inte tvingar mig att kräkas var gång jag äter det). haha.

  Såg kallt ut det där badet du, men det ska ju vara nyttigt sånt där. Och klart ni ska ha häst ni två, ni får väl komma ner hit och hämta hem en "äkta" ardenner sen. ;)

  Ses om en vecka!

  Förresten, vet inte om emma redan frågat, men du kan väl ta med dig ditt kohorn hit? tänkte eventuellt utnyttja dina hornblåsningsfärdigheter vid början av vigseln om det går bra (om du vill förstås, annars skiter vi i det haha)?! :)

  SvaraRadera
 3. Johan! gröt, öl och stekflott, haha, nu är de andra smederna avis va! :) det låter alldeles finnimang detdär. tihi. och jag blir så glad och inspirerad av din blogg! nu har jag planterat tomater och det är nog mest ditt fel.
  /K

  SvaraRadera