måndag 21 mars 2011

Lite om mitt boende.

Tänkte berätta lite om hur jag bor.
Här på bilden bredvid ser vi mig framför min kåta/koja. Det är då en ganska nybyggd historia som min landslord Göran har byggt på sin mark. Den är på 14,5 kvadrat med full ståhöjd i hela kåtan. Jag har en vedspis i mitten av rummet. Det finns ingen el dragen till kåtan, men jag har en liten solcell (skymtas i bildens övre vänstra hörn) med ett bilbatteri till, så jag har lite lampor inne. Dessa används dock inte så mycket, men det är väldigt trevligt att ha precis när man kommer hem när det är mörkt så man ser vad man gör, eller när man behöver lite extra ljus.

Det hela började, enligt utsagor, med att Göran skaffat sig en luftvärmepump till sitt hus och då plötsligt stod där med en stor hög med timmer och 30 ha skog som han inte riktigt visste vad han skulle göra med, efter som han inte längre behövde ved i samma utsträckning.


Bygget är bra isolerat och håller värmen rätt bra, det är sällan kallare än 8-10 + på morgonen, helt ok tycker jag. Spisen är rätt rejäl så det går fort som tusan att värma upp inne, ibland till och med för rejäl så det blir närmast bastuvarmt.

När det kommer till matlagning så är jag så gott som obehindrad, efter som jag har en spis med ugn(!), som man kan göra paj i, med gott resultat.  Kåtan är sexkantig vilket har visat sig vara en fördelaktig form rent socialt, eftersom man sitter som i en ring och ser alla i rummet, här nedanför är en bild från en jamkväll i förra veckan.
 
För att komma till mig måste man gå en bit genom skogen, antingen på en stig eller på en trakorväg. En stor fördel med att bo så är att folk gärna kommer och hälsar på. På bilden bredvid ser vi ett exempel på två hippies (Kakan och Frej) som har vallfärdat till Södra viken för att se hur jag bor och dricka kaffe.    
Sämre kan man bo.

4 kommentarer:

 1. Tackar tackar! Spännande värre! Ska visa fästemannen när han kommer hem från jobb, han är väldans nyfiken.
  Massor med kramar från oss båda

  SvaraRadera
 2. Åh Johan, det var fantastiskt trevligt med husesyn och pannkaksinmundigandet hos dig, jag vallfärdar (rullar) gärna dit igen.
  Jag har länkat till dig från min blogg nu som jag faktiskt har fått i alla fall lite fason på.
  somgerning.wordpress.com.
  må gott! /K

  SvaraRadera
 3. Mycket fin blog! Följer dig i dina bedrifter. Har också en timmerkåta, mest för mys då vi har ett bostadshus alldeles bredvid. Ser underbart ut.
  Hälsningar Niklas

  SvaraRadera
 4. Verkar hur mysigt som helst. Jag länkar till din blogg, så att fler får en chans att se hur man kan ordna det lite praktiskt och trevligt omkring sig!
  /Karin

  SvaraRadera