söndag 8 maj 2011

Frö i jorden... igen.

Som bekant går ju inte allt alltid som man tänker sig. För vår del blev vår kål inte vad vi hade hoppats på. Detta beror på lite olika olyckliga faktorer. Det som har hänt är att kålen har växt för snabbt. Den har fått för mycket värme och för lite ljus, så den har dragit iväg och blivit gänglig och späd, vilket har gjort att den har knäckts och ramlat omkull. Det gick ju och blev så vansinnigt varmt under några veckor nu vid påsk.

Detta hade kunnat stoppats om bara plantorna fått komma ut underfiberduk istället för att stå inne i växthuset. Men detta skedde under påskhelgen när ingen var här. 
Men vi misströstar icke! Än är det inte för sent att plantera om, så så har vi gjort. Och den här gången kommer vi ha mer uppsyn över de små, så inga fler incidenter inträffar.


En sak som är viktig när man sår kål är att att man inte ställer små plantor på marken utomhus. Då kommer jordlopporna och äter upp dom!

Förutom kål-incidenten så växer det på så det knackar. Så gott som allt som vi satt och kommit upp! Vi har nästan 100% på vår lök och det är inte illa.
 


 Sen så är det ju dom växter som inte behöver förkultiveras förrän nu. Gurka, pumpa och squash är några sådana växter. I samma veva som kålen såddes om satte vi också dom ovannämnda.Pumpafrö!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar