onsdag 4 maj 2011

Projekt: Fiske 3

Haha!
Igår tog jag en fisketur och gissa vad? Tam-ta-ra! Jag fick en fisk!
Jag kastade med en alldeles nyinförskaffad spinnare, men mitt ganska nyinförskaffade kastspö. Det funkade bra efter att jag skaffat en extra "medsnurrargrej", som det heter på fackspråk. Innan jag skaffade den så tvinnade linan upp sig och det blev ett himlars trassel. Jag trodde det skulle räcka med tafsen på linan, men icke.
En ganska liten gädda blev det, men helt lagom för två portioner. Problemet som jag ser det är att gäddor har så stor mun så kroken fastnar så långt ner i käften och blir svår att få ut när fisken lever, iaf utan en tång. Jag hade ingen tång med mig, så det var bara att gilla läget med gädda till middag.
Det finns ju en idé om att gädda då inte skulle vara någon god fisk att äta, vilket naturligtvis inte stämmer. Jag menar, vad blir inte gott om man tillagar det med smör?
När jag kom hem efter fisketuren så rensade och flådde fisken. Till en början hade jag tänkt ta vara på skinnet och garva det, men det vart liksom inte så mycket att spara på, så det fick återgå till jorden genom komposten. Inte så illa det heller.
När fisken var rensad tog jag några enriskvistar och lade i buken, saltade och pepprade stoppade allt i ett foliepaket och la på några klickar smör. M-mh.
  Sen var det bara att stoppa in i ugnen ett tag, riva lite kål och morot så var det bara att äta.
 

1 kommentar:

  1. För att få ungarna att äta gädda så gjorde jag färs på den. Det blev mycket bra. Kan rekommenderas. På färsen gör du sufflé eller bullar. Queneller. Fransmännen är ju galna i gädda, jag antar att de gör queneller på något gourmetvis.

    SvaraRadera